روش های تشخیص بهترین نوع ارتودنسی دندان
افرادی که دندان های نامرتب و نازیبایی دارند یا رویش دندان های جدید در فک بالا و پایین آنها با درد همراه است بایستی درمان ارتودنسی دندان را انجام دهند. متخصص ارتودنسی در زمینه ارتودنسی دندان و اصلاح دندان ها تخصص دارد و ابتدا دهان و دندان های فرد را بررسی میکند سپس با توجه به سن و وضعیت دندان های فرد نوع ارتودنسی را انتخاب میکند اما جنس و کیفیت ارتودنسی هم بسیار مهم است.
جهت تشخیص بهترین نوع ارتودنسی، بایستی در ابتدا وضعیت دهان و دندان خود را بررسی کنید بدین منظور بعد از مراجعه فرد به کلینیک تخصصی ارتودنسی و انجام معاینه و چکاپ دندانها و دهان توسط ارتودنتیست فرد از میزان ناراحتی و آسیب دندانهای خود اطلاع یافته و میتواند با در میان گذاشتن درخواست و شرایط خود با ارتودنتیست بهترین نوع ارتودنسی را انتخاب کند.
متخصص ارتودنسی نیز با در نظر گرفتن شرایط سنی بیمار و همچنین میزان و نوع ناهنجاریها و شرایط اقتصادی او بهترین نوع ارتودنسی را به بیمار پیشنهاد میدهد. ملاکهای لازم برای تشخیص بهترین نوع ارتودنسی در سنین مختلف عبارتند از:
- نصب آسان و خروج براکتها و بریسهای ارتودنسی
- حفظ زیبایی لبخند و چهره
- قابلیت متحرک بودن
- درمان سریعتر با نتیجه قطعیتر
- هزینه مناسب
- جذابیت درمان و عدم یکنواختی
- سهولت در بهداشت دندانها و دستگاههای ارتودنسی
- نامرئی بودن و مشاهده نشدن دستگاههای ارتودنسی
رفع ناهنجاریهای دندانی توسط متخصص ارتودنسی
درمان انواع ناهنجاریهای دندانی و فکی بر عهده متخصص ارتودنسی است؛ در واقع یک متخصص ارتودنسی آموزش دیده تا تمامی ناهنجاریهای دندانی را صرف نظر از سن از دوران کودکی تا بزرگسالی را تشخیص، درمان و حتی پیشگیری کند. ناگفته نماند که در درمان برخی از مشکلاتی جدی دندانی و فکی گاهاً نیاز است که علاوه بر درمان ارتودنسی، جراحی فک نیز انجام شود که به این فرآیند درمانی ارتوسرجری گفته میشود.
ناهنجاریهای دندانی و فکی انواع مختلفی داشته و اشکال متفاوتی از قرارگیری دندانها و فکها را شامل میشود. شاید شما نیز همانند بسیاری از افراد تصور میکنید که متخصص ارتودنسی تنها مشکلاتی از قبیل نامرتبی و کجی دندانها را درمان میکند در صورتی که ناهنجاریهای دندانی که بر اساس وضعیت قرارگیری فک بالا و پایین نسبت به هم تعیین میشود، مشکلات پیچیدهتری هستند که با تخصص یک ارتودنتیست متبحر درمان میشود.
بایت و اکلوژن به ارتباط و هماهنگی میان فک بالا و پایین و همچنین دندانها نسبت به هم میشود؛ هر ناهنجاری که سبب برهم زدن این ارتباط و هماهنگی میان دندانها و فک بالا و پایین میشود نوعی “مال اکلوژن” شناخته میشود.
تشخیص نوع مناسب ارتودنسی برای فرد
یکی از سؤالاتی که ذهن افراد در درمان ارتودنسی دندان را درگیر و مشغول میکند، همواره چگونگی انتخاب روش درمانی مناسب جهت درمان ناهنجاریهای موجود در دهان میباشد. در پاسخ به این سؤال باید گفت بعد از بروز ناهنجاری و مراجعه بیمار به کلینیک تخصصی ارتودنسی، با انجام معاینات و مشاهده میزان ناهنجاریها توسط ارتودنتیست و با درنظر گرفتن شرایط سنی بیمار (کودک، نوجوان و بزرگسال) و شرایط و موقعیت اجتماعی، ارتودنتیست بهترین روش درمانی را به بیمار پیشنهاد میکند
سپس بعد از بررسی هزینه مدت زمان احتمالی دوره درمان و همچنین مزایا و معایب روش گزیده شده، با رضایت بیمار اقدام به انجام ارتودنسی میکند.
تفاوت ارتودنسیهای سرامیکی و ارتودنسی پلاکهای شفاف
در ابتدا باید گفت نمیتوان بین روشهای ارتودنسی و بدون اطلاع داشتن از میزان ناهنجاری، سن و شرایط بیمار یکی را نسبت به دیگری برتر دانست. در بین ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی با پلاکهای شفاف موضوع مهم سن بیمار و میزان ناهنجاری ایجاد شده میباشد.
در صورتی که بیمار یک فرد بزرگسال باشد و میزان ناهنجاری ایجاد شده نیز خفیف باشد، ارتودنسی با پلاک شفاف مناسبتر است و گزینه بهتری خواهد بود. اما اگر بیمار از ناهنجاری شدید فک و دهان برخوردار باشد، ارتودنسی سرامیکی گزینه بهتری بوده و نتیجه بهتری خواهد داشت. با این حال باید گفت تشخیص برتری این روشها تنها توسط ارتودنتیست انجام میگیرد.
تفاوت ارتودنسیهای دیمون و ارتودنسی لینگوال
چنانچه قصد دارید بین ارتودنسیهای ثابت دیمون و لینگوال یکی را انتخاب کنید ابتدا باید اطلاعات کافی در این زمینه را بدست آورید. جهت اطلاع بیشتر به کلینیک تخصصی ارتودنسی در تهران مراجعه کرده و بعد از بررسی میزان ناهنجاری با توجه به تشخیص ارتودنتیست و صلاح دید او یکی از این روشها را انتخاب کنید. همانطور که میدانید ارتودنسی دیمون جزء روشهای پیشرفته و خاص ارتودنسی بوده که به دلیل تنظیمات خودکار و عدم مراجعه پی در پی به کلینیک ارتودنسی طرفداران بسیاری داشته است.
البته این روش درمانی قیمت بالایی دارد و به همین دلیل همه افراد نمیتوانند از آن بهرهمند شوند. ارتودنسی لینگوال نیز از روشهای نامرئی بوده که با نصب براکتها در داخل دهان و پشت دندانها مانع جلب توجه درمان ارتودنسی میشود. بنابراین با توجه به این نکات فرد میتواند معیار مناسب برای درمان ارتودنسی را انتخاب کرده و با توجه به آن اقدام به ارتودنسی کند.
- سه شنبه ۲۶ دی ۰۲ ۱۳:۰۰
- ۴ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر